Nieuws2018-08-25T17:18:37+02:00
StM-De-Schalm-workshop

06 | 2019

Aftrap met De Schalm Deze week zijn we samen met de gebruikers gestart met het bepalen van een aanzet voor de gewenste sfeer van de dagbesteding en woonafdelingen van De Schalm. De verschillende collages die gemaakt werden, laten zien dat de eenheid binnen het gebouw kan worden bewaard. Een fijn begin dat inspireert voor het vervolg!

Meer weten? Ga naar de project pagina.

BewarenBewaren

StM-Dorp-Stad-en-Land-losse-inrichting-ontvangstruimte
StM-Dorp-Stad-en-Land-losse-inrichting-werkruimte

05 | 2019

Definitief ontwerp afgerond Het ontwerp van de kantoorruimte van Dorp, Stad en Land in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam ligt inmiddels bij de uitvoerende partijen.
Omdat de nieuwe Omgevingswet nu nog onzekere gevolgen kan hebben in de zin van uitbreiding of juist inkrimping van het personeelsbestand, is besloten om de ruimte in dit stadium zonder grote bouwkundige aanpassingen geschikt te maken voor de toekomst. Met nieuwe afwerkingen, vaste kasten en losse inrichting zal Dorp, Stad en Land een volledig nieuwe indruk geven aan medewerkers en bezoekers.

BewarenBewaren

StM-AM-A-Wooden-Forest

03 | 2019

Kruisbestuiving Het gebouw ‘Wooden Forest’, gelegen op een prachtig landgoed in Nieuwveen, is recentelijk in gebruik genomen: het biedt een centrale voorziening voor diagnose, behandeling en zorg aan cliënten van zorginstelling Ipse de Bruggen.
AM_A Andrea Möhn Architects in Rotterdam is verantwoordelijk voor de architectuur en het interieur van de frisse renovatie en transformatie die het gebouw de afgelopen twee jaar heeft ondergaan. Ipse de Bruggen heeft Studio Mommersteeg bij dit project betrokken door de rol van criticaster met betrekking tot het interieur toe te bedelen. Deze prille samenwerking met Andrea heeft ertoe geleid dat ons contact sindsdien steeds intensiever is geworden: we adviseren, of anders gezegd kruisbestuiven elkaar graag en vaak als ondernemers en ontwerpers.

Beeldmateriaal Herman Zonderland

BewarenBewaren

StM-Kantoorgebouw-De-Binckhorst-losse-inrichting

02 | 2019

Groen licht Alle aanbiedingen voor de vaste en losse inrichting van Kantoorgebouw De Binckhorst zijn binnen budget en partijen zijn geselecteerd. Nu bouwen maar!

Meer weten? Ga naar de project pagina.

BewarenBewaren

StM-De-Schalm-schets-concept

02 | 2019

A touch of light pastels En dat precies op de 2de verjaardag van Studio Mommersteeg: gepresenteerd en geselecteerd voor een nieuw project!
Samen met Cello en haar cliënten werkt Studio Mommersteeg de komende periode aan het interieur van het nieuwe tweelaagse woon- en dagbestedingsgebouw De Schalm in Den Bosch. In De Schalm komen cliënten te wonen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan een thuisgevoel, veiligheid en rust. Aan de binnenkant van de solide bakstenen gevel met afgeronde hoeken, die oogt als een veilige omarming van de cliëntengroep, krijgt het interieur een licht en zacht karakter. Gebouw en interieur spelen zichtbaar en voelbaar in op wat de cliënten nodig hebben. Architect van de nieuwbouw is COM_zone_ARCHITECT.

Meer weten? Ga naar de project pagina.

BewarenBewaren

StM-PM-losse-inrichting

01 | 2019

Licht versus donker Studio Mommersteeg heeft met the ArchiTech Company samengewerkt aan het interieur van het nieuwe kantoor van PM² bouwadviseurs in IJsselstein. Nu opdrachtgever, maar een aantal jaren geleden maakten we samen deel uit van het bouwteam van het Victor J. Koningsbergergebouw van de Universiteit Utrecht. Een aangename herhaling van zetten, zij het dit keer voor een wat kleiner project, dat in een efficiënt proces met evenveel plezier is ontworpen.
PM² bouwadviseurs begeleidt bouwprocessen van met name laboratoriumgebouwen. Binnen hun kantoor wordt hard gewerkt, maar ook informeel samengewerkt in de lounge of bijvoorbeeld aan weerszijden van de voetbaltafel. Het kan allemaal in het contrastrijke interieur, dat is ontworpen met een lichte formele helft met werkplekken en vergaderruimte en een wat meer donkere informele helft met lunch-, lounge- en ontspanningsplekken. Een interieur met een bedoelde gespleten persoonlijkheid.

BewarenBewaren

Kantoorgebouw-De-Binckhorst-gebouw

08 | 2018

Meer werk in het Kantoorgebouw De Binckhorst Cello heeft Studio Mommersteeg gevraagd een interieurontwerp te maken voor alle overlegruimtes en flexwerkplekken, die verspreid in het gebouw aanwezig zijn. Een en ander moet aansluiten op het werkcafé waarvan het definitief ontwerp inmiddels afgerond is, zie project pagina.

BewarenBewaren

Dorp-Stad-en-Land-gebouw

08 | 2018

Terug in het Groot Handelsgebouw Stichting Dorp, Stad en Land adviseert gemeenten op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en erfgoed. Al sinds 25 jaar houdt Dorp, Stad en Land kantoor in het iconische Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Studio Mommersteeg gaat aan de slag om de huidige kantoorruimte aan te passen aan de eisen van deze tijd.
De opdracht voelt een beetje als een thuiswedstrijd, omdat ik in 2016 in dienst van Kraaijvanger Architects werkte aan de kantooromgeving van het Amerikaanse CIC, dat elders in het Groot Handelsgebouw gevestigd is.

BewarenBewaren

Kantoorgebouw-De-Binckhorst-plattegrond

05 | 2018

Goedgekeurd! Gisteren zijn de gebruikers van het Kantoorgebouw De Binckhorst met een VR-bril op de neus gaan lopen door het gebouw. Het model is gemaakt door KOW. Er is met veel enthousiasme op gereageerd en daarmee is het definitief ontwerp goedgekeurd.

Meer weten? Ga naar de project pagina.

BewarenBewaren

website-Studio-Mommersteeg

02 | 2018

Feest! Studio Mommersteeg bestaat precies één jaar. Daarom is de website vanaf dit moment online. Fijn dat je deze gevonden hebt!

BewarenBewaren

Hoofdgebouw-Cello-schets-interieur

12 | 2017

Cello kiest opnieuw voor Studio Mommersteeg Studio Mommersteeg mag alsnog aan de slag met het Kantoorgebouw De Binckhorst van Cello in Rosmalen.
Zeven maanden geleden tweede geworden bij de architectenselectie, waar KOW als winnaar uit de bus is gekomen. Terwijl KOW druk bezig is met het ontwerp van het gebouw, zal ik de komende tijd werken aan het ontwerp van het entreegebied met servicepunt, ontmoetingsruimte en werkcafé.
Na het Medisch Centrum, dat qua ontwerp is afgerond, is dit een vervolgopdracht van Cello. Het Kantoorgebouw De Binckhorst staat net als het Medisch Centrum op het terrein De Binckhorst in Rosmalen.

BewarenBewaren

Medisch-Centrum-materiaalbord

10 | 2017

Stop de tijd! Een geweldig laatste overleg gehad met de gebruikers van het Medisch Centrum van Cello in Rosmalen. Alle ontwerpbeslissingen zijn nu genomen. Op naar de bouw!

Meer weten? Ga naar de project pagina.

FitForMe-voorstel-losse-inrichting

05 | 2017

Definitief ontwerp FitForMe gepresenteerd Vanaf het prille begin van Studio Mommersteeg werk ik samen met iL Project in Amsterdam, specialist in het ontwerpen, bouwen en inrichten van bedrijfsruimtes.
We hebben de laatste maanden gewerkt aan het interieurontwerp van de nieuwe werkomgeving van FitForMe, een snelgroeiend bedrijf gespecialiseerd in voedingssupplementen en een hele prettige opdrachtgever.
FitForMe verhuist in september van een klassiek pand aan de Heemraadsingel naar First Rotterdam, pal naast Rotterdam CS. Kort geleden presenteerden we het definitief ontwerp aan het ontwerpteam. Aansluitend namen we alle niks vermoedende 
medewerkers al wandelend mee naar de nieuwe, nu nog lege locatie op 18 hoog om daar het glas te heffen. Na deze heerlijke dag zijn we inmiddels alweer druk bezig met de realisatie van het ontwerp.

Meer weten? Ga naar de project pagina.

Medisch-Centrum-workshop

05 | 2017

Gebruikers aan zet Deze week een inspirerende workshop gehad met de gebruikers van het Medisch Centrum in Rosmalen. De kop van het project is eraf!

Meer weten? Ga naar de project pagina.

Medisch-Centrum-concept

04 | 2017

Nieuwe opdracht van Cello Goed nieuws voor Studio Mommersteeg: kort geleden ben ik door zorginstelling Cello in Rosmalen uitgenodigd om mee te doen aan een selectie voor interieurarchitecten.
Met veel plezier hieraan gewerkt, visie gepresenteerd en de selectie gewonnen! Dit betekent dat ik de komende tijd werk aan een nieuw interieur voor het Medisch Centrum in Rosmalen. We streven naar een comfortabel en transparant gebouw waarbij functionaliteit en privacy hoog in het vaandel staan. Architect en studievriend Jannis Cappon haakt aan voor de nieuwe entree van het gebouw. Volgende week al ga ik samen met de gebruikers, veelal gedragskundigen, van start.

Meer weten? Ga naar de project pagina.

CIDB-impressie-gang-langs-gevel

02 | 2017

Van start met allereerste opdracht Een feestelijk moment: Studio Mommersteeg is begonnen aan zijn allereerste opdracht!
Op één van de vele zorglocaties van Stichting Ipse de Bruggen wordt een CIDB (Centrum voor Integrale Diagnostiek en Behandeling) gerenoveerd en uitgebreid. Studio Mommersteeg begeleidt Andrea Möhn van Möhn+Bouman architecten met het interieurontwerp van dit behandelcentrum voor mensen met een beperking. Gezien mijn werkervaring passen projecten in de zorgsector goed bij Studio Mommersteeg. 

Kamer-van-Koophandel

02 | 2017

Naar de Kamer van Koophandel Studeren, wereldreis, werken, huis bouwen, werken en nu… zelfstandig ondernemen. Studio Mommersteeg is vanaf vandaag een feit.
Ruim 20 jaar heb ik als interieurarchitect bij drie grote Rotterdamse architectenbureaus gewerkt. Zij hebben mij alle kansen gegeven om me te ontwikkelen tot de interieurarchitect die ik nu ben. Ik ga op eigen benen verder en daar heb ik ontzettend veel zin in. Zelfstandig én in inspirerende samenwerkingsverbanden. Ik hou je op de hoogte!