zorg

Medisch Centrum

Rosmalen, 2017 | 2018

Medisch-Centrum-middenruimte

werkruimten gedragstherapie en dokterspost

520 m² renovatie

Medisch-Centrum-gebouw

gebouw Op het terrein De Binckhorst van zorginstelling Cello in Rosmalen wonen volwassenen met een verstandelijke beperking. Het gebouw van de Medische Dienst op dit terrein, dat stamt uit de jaren ‘90, bevat werkruimten voor gedragstherapie en een dokterspost. Het interieur van dit gebouw is volledig gerenoveerd en lichter en meer transparant gemaakt.

interieur Wat het meest opvalt aan de bestaande situatie is het besloten middengebied met een gebrek aan relatie met buiten. Verder ervaart men de sfeer als klinisch en niet warm en is er behoefte aan rust. Gelukkig zijn er ook kwaliteiten. Het gebouw heeft structuur en een bijzondere dakvorm in het midden, waar het daglicht van boven komt.
Door op strategische plekken dichte wanden te vervangen door glaswanden en alle deuren te voorzien van glasvlakken, komt het daglicht naar binnen. Soms vervalt een wand en is er vice versa vanuit het middengebied zicht naar buiten. Het interieur krijgt een meer welkom en open karakter. Dit wordt versterkt door het toevoegen van een aantrekkelijke balie op een lichte plek, waar de bezoeker persoonlijk te woord gestaan wordt. Met de transparantie is voorzichtig te werk gegaan. Met een speciaal ontworpen en uitgeteste folieprint is een juiste balans tussen zichtbaarheid en privacy bereikt.
Het hele Medisch Centrum heeft één herkenbare stijl, vanuit een neutrale basis opgebouwd en waar rustige materialen en kleuren, die tijdloos zijn en die tegen een stootje kunnen, aan toegevoegd zijn. Enkele contrastkleuren geven duidelijkheid aan de cliënt en meer diepte aan het interieur.

Medisch-Centrum-schets-entree
Medisch-Centrum-balie
Medisch-Centrum-spreekkamer
Medisch-Centrum-schets-hal
Medisch-Centrum-middenruimte 1
Medisch-Centrum-zicht-door-nieuwe-pui
Medisch-Centrum-middenruimte-2
Medisch-Centrum-vaste-bank-in-nis
Medisch Centrum-zicht-door-nieuwe-pui
Medisch-Centrum-koffiekamer
Medisch-Centrum-plattegrond-def

project Medisch Centrum
locatie Rosmalen
periode 2017 | 2018
opdrachtgever Cello, Vught
kenmerken zorg, renovatie
aannemer De Visser Bouw en Onderhoud, Den Bosch
vaste inrichting Van der Plas Meubel en Project, Den Bosch
losse inrichting Aarts en Co, Tilburg
oppervlakte 520 m²
beeldmateriaal Daria Scagliola, studiomommersteeg