kantoor | voor onderwijs

ASG servicebureau

Almere, 2023 | 2024

StM-ASG-servicebureau-schets-receptie-en-werkcafe

huisvesting service- en bestuursbureau Almeerse Scholen Groep

1.560 m² transformatie

StM-ASG-servicebureau-gebouw

gebouw De Almeerse Scholen Groep is een stichting waaronder circa 40 scholen voor primair onderwijs en 10 scholen voor voortgezet onderwijs vallen. In een bestaande vleugel van de Helen Parkhurst Daltonschool komt, vlakbij de leerlingen waar het allemaal om draait, de nieuwe huisvesting van het service- en bestuursbureau. studiomommersteeg mocht vanaf casco het interieurontwerp maken bestaande uit vloeren, wanden, plafonds, verlichting, vaste inrichting en losse inrichting. De losse inrichting is deels nieuw en deels hergebruikt.

interieur De tweelaagse vleugel, nu nog ingezet voor onderwijs, wordt omgebouwd tot een aantrekkelijke werkomgeving voor circa 100 medewerkers. De kernwaarden van de ASG zijn vertaald naar het interieur: toegankelijkheid, kleur geven, samen, transparantie, welkom en ontmoeting.
Om een levendige werksfeer te bereiken staat voorop dat het kantoor zodanig aantrekkelijk moet zijn, dat iedereen graag naar kantoor komt. De sfeer moet net zo warm en toegankelijk zijn als bij binnenkomst in een school. Daartoe wordt de bestaande aula omgevormd tot ontmoetingsruimte dan wel werkcafé, waar medewerkers en gasten zich welkom voelen. Hier bevindt zich de receptie, diverse zitplekken en goede eet- en drinkvoorzieningen.
Op de begane grond bevindt zich verder de academie met een aantal leslokalen. De voormalige gang heeft plaatsgemaakt voor een open, brede middenzone waarin ontmoetings- en overlegplekken zijn gemaakt. Hierdoor ontstaat een meanderende loopzone. Hout, planten en op maat gemaakte verlichting geven extra sfeer aan deze zone. In de middenzone bevinden zich ook de diverse teams-/stilteruimten.
Nieuw voor de organisatie is het hybride werken. Het contrast met de huidige werkomgeving van het servicebureau kan haast niet groter zijn. Gesloten kamers met gangen worden ingeruild voor open zones met werkplekken en veel glaswanden, waardoor de medewerkers in directe verbinding met elkaar zullen zijn. Zo voelt iedereen zich onderdeel van het geheel en worden samenwerking, communicatie en teamgevoel in de hand gewerkt.
Door een brandscheiding in het hart van de twee verdiepingen is een vierdeling ontstaan. Hierdoor worden als vanzelf de diverse afdelingen van het service- en bestuursbureau onderverdeeld in vier kwadranten. Naast een algemeen palet aan kleuren en materialen voert per kwadrant een specifiek kleuraccent de boventoon, waardoor het kantoor vier verschillende sferen krijgt.

StM-ASG-servicebureau-schets-vanaf-werkplek
StM-ASG-servicebureau-schets-entree-op-verdieping
StM-ASG-servicebureau-schets-midden-verdieping
StM-ASG-servicebureau-plattegrond-begane-grond
StM-ASG-servicebureau-plattegrond-verdieping

project ASG servicebureau
locatie Almere
periode 2023 | 2024
opdrachtgever Almeerse Scholen Groep
fase uitvoering
projectmanagement Brains to Build
aannemer Kubus Amsterdam
adviseur installaties TDS Engineering
installateur Van Dorp
vaste inrichting Van der Plas Meubel & Project
losse inrichting Heutink Groep
oplevering juni 2024
kenmerken kantoor, inrichting, transformatie, hergebruik, onderwijs
oppervlakte 1.560 m²
beeldmateriaal studiomommersteeg