MetaForum-receptiehuisje

MetaForum

scroll verder ↓

Centrale studentenvoorzieningen en faculteit Wiskunde & Informatica

26.000 mtransformatie & nieuwbouw

in dienst van Ector Hoogstad Architecten

MetaForum-klein-werktuigbouwkunde

MetaForum

Eindhoven, 2009 | 2012

Gebouw MetaForum is een VOORMALIGE TECHNIEKHAL (W-hal) uit 1959 van de TU Eindhoven, met prachtig licht dat door het ‘DAMBORDDAK’ valt. Het gebouw is getransformeerd tot het VOORZIENINGENHART van de campus. Na binnenkomst op de eerste verdieping is door nieuwe vides de UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK op begane grond- en nieuwe souterrainniveau zichtbaar. Vanaf hier leidt ook een trap met mooi uitzicht naar de faculteit Wiskunde & Informatica, die bovenop de W-hal is geplaatst.

Interieur Oud en nieuw sluiten in harmonie op elkaar aan: de oorspronkelijke SIGNAALGELE GEVELKLEUR komt terug in het interieur en het technische karakter van de hal komt terug in de ALUMINIUM geprofileerde wandafwerking; in contrast daarmee is voor WARM HOUT gekozen voor videranden en vaste inrichting. Meer permanente onderdelen zijn neutraler ontworpen en hoe losser het onderdeel, hoe vrijer van vorm en feller van kleur. Zo gaat de kleur VAN OKER NAAR HELDER GEEL en andere accentkleuren verder van de entree af. De realisatie van de vele, vaak VOLLEDIG GEÏNTEGREERDE VASTE INRICHTING is tot na de oplevering intensief begeleid. Ook het ontwerp van alle losse inrichting tot en met de uitvoering is deel van de opgave geweest. Hiervan zijn de studentenstoelen en boekenkasten specifiek ontworpen, evenals de in het oog vallende signing.

MetaForum-doorsnede
MetaForum-ronde-bank
MetaForum-zitje-naast-trap
MetaForum-vaste-studietafels
MetaForum-studentenbalie
MetaForum-studieplekken-bg
MetaForum-onderwijsruimte

Projectinformatie

Project MetaForum
Locatie Eindhoven
Periode 2009 | 2012
Project Copyright Ector Hoogstad Architecten
Opdrachtgever Technische Universiteit Eindhoven, Eindhoven
Kenmerken transformatie, nieuwbouw, onderwijs, kantoor
Oppervlakte 26.000 m²
Prijzen Gulden Feniks 2013 en Leaf Award 2013
Beeldmateriaal Ector Hoogstad Architecten, Petra Appelhof, Bart van Overbeeke
Meer weten? vraag de project pdf aan