Deventer-Ziekenhuis-polikliniekbalie

Deventer Ziekenhuis

scroll verder ↓

Volledig interieur ziekenhuis

52.000 mnieuwbouw

in dienst van de Jong Gortemaker Algra

Deventer-Ziekenhuis-gebouw

Deventer Ziekenhuis

Deventer, 2004 | 2008

Gebouw De hal en polikliniek aan de voorzijde van het Deventer Ziekenhuis stralen FLEXIBILITEIT uit door de structuur van kolommen, balken en verwijderbare wanden. Het bakstenen ruggebouw, dat op de hal aansluit en aan de achterzijde in het landschap grijpt, bevat de meer HARDE ZIEKENHUISFUNCTIES als operatiekamers en verpleegafdelingen.

Interieur Uitgangspunt van het interieur is het zogenaamde VIER-STROMENMODEL. Dit model gaat uit van een onderscheid in chronische, electieve, urgente en acute zorg. In het ruggebouw wordt de overgang van chronische naar acute zorg weergegeven door een verloop van het kleurenpalet van respectievelijk meer warme, HUISELIJKE KLEUREN naar tamelijk koele, ‘BE ALERT’ kleuren. Ook in het flexibele gebouw aan de voorzijde wordt ter oriëntatie met een opeenvolging van kleuren gewerkt om de verschillende poliklinieken aan te duiden. Het totale interieur wordt onder meer door één terugkerende LICHTE HOUTSOORT tot één geheel gesmeed.
Om te komen tot dit interieur is gedurende jaren maandelijks overleg geweest met de INTERIEURCOMMISSIE van het Deventer Ziekenhuis. Het plezier om dit interieur te ontwerpen in samenspraak met deze specialisten onder meer op het gebied van zorg en facilitaire zaken, werd gedurende het ontwerptraject alleen maar groter.

Deventer-Ziekenhuis-schets-polikliniekbalie
Deventer-Ziekenhuis-schets-stiltecentrum
Deventer-Ziekenhuis-schets-kraamsuite
Deventer-Ziekenhuis-poliplein-en-polikliniekbalie

Projectinformatie

Project Deventer Ziekenhuis
Locatie Deventer
Periode 2004 | 2008
Project copyright de Jong Gortemaker Algra
Opdrachtgever Deventer Ziekenhuis, Deventer
Kenmerken nieuwbouw, zorg
Oppervlakte 52.000 m²
Beeldmateriaal de Jong Gortemaker Algra, Philip Driessen
Meer weten? vraag de project pdf aan