Faculteit-TNW-rendering-atrium

Faculteit TNW

scroll verder ↓

Faculteitsgebouw

30.000 mnieuwbouw

in dienst van Ector Hoogstad Architecten

Faculteit-TNW-klein-gebouw

Faculteit TNW

Delft, 2012 | 2016

Gebouw Ten zuiden van de universiteit in Delft verrijst businesscampus Technopolis. Hier is het faculteitsgebouw van TECHNISCHE NATUURWETENSCHAPPEN gerealiseerd voor de afdelingen Bionanoscience, Biotechnology en Chemical Engineering. Twee bouwdelen voorzien van patio’s bieden korte looplijnen tussen GEAVANCEERDE LABORATORIA en KANTOORRUIMTEN. Het ATRIUM tussen deze bouwdelen is het sociale middelpunt. Het technische gebouw met strakke ritmische lijnen is aanvang 2016 opgeleverd.

Interieur Een eenduidig, terughoudend materialenpalet geeft RUST EN ZAKELIJKHEID waar concentratie randvoorwaarde is. Contactplekken voor communicatie en inspiratie als nissen in gangen en huiskamers, zijn daarentegen KLEURRIJK met warme kleuren aan de noordzijde en koelere aan de zuidzijde.
In het ATRIUM als doorgangsroute in het Kluyverpark vloeien binnen en buiten in elkaar over: daglicht en de groene buitenruimte worden naar binnen gebracht. REFLECTERENDE MATERIALEN zoals glas en metaal brengen het licht overal in het atrium. Afbeeldingen, aangereikt door de afdelingen, zijn verwerkt tot geabstraheerde, kenmerkende PRINTS, goed zichtbaar in het atrium. Hout, steenachtige materialen en metaal komen terug in receptiebalie, kiosk, zitbanken en studieplekken. Een prettige balans tussen natuur en techniek is het resultaat.

Faculteit-TNW-atrium-met-boombak
Faculteit-TNW-receptiebalie-en-zitbanken
Faculteit-TNW-atrium-vanaf-verdieping
Faculteit-TNW-zitje-begane-grond

Projectinformatie

Project Faculteit TNW
Locatie Delft
Periode 2012 | 2016
Project copyright Ector Hoogstad Architecten
Opdrachtgever Technische Universiteit Delft, Delft
Kenmerken onderwijs, nieuwbouw
Oppervlakte 30.000 m²
Beeldmateriaal Ector Hoogstad Architecten, Petra Appelhof
Meer weten? vraag de project pdf aan