StM-ROC-Mondriaan-atrium

03 | 24

zorg en onderwijs ineen ROC Mondriaan in Den Haag leidt mensen op tot een baan in de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg of als verzorgende. Het schoolgebouw van Ibelings Van Tilburg architecten uit 2012 heeft een groot wigvormig atrium met daglicht van boven en aanpalende ruimten met grote glasvlakken, waardoor het daglicht diep het gebouw in komt. Vanaf de entree gaan 2100 studenten via een trap naar het op de eerste verdieping gelegen atrium, het kloppende hart van de school.
De school heeft het voornemen om alle skillslokalen naar de eerste verdieping te verhuizen. Het is de bedoeling dat de diverse ruimten aan de atriumzijde enerzijds een inspirerende etaleerfunctie krijgen door te presenteren waar de studenten na hun opleiding terecht kunnen komen. Anderzijds worden in deze ruimten studenten opgeleid in zo realistisch mogelijk vormgegeven praktijkomgevingen. Zo wordt bij binnenkomst meteen duidelijk dat dit de School voor Gezondheidszorg is.
Omdat de combinatie zorg en onderwijs goed past bij studiomommersteeg, heeft ROC Mondriaan gevraagd om een ontwerp te maken voor deze praktijkomgevingen, zoals de thuiszorg, een ziekenhuis, een huisartsenpraktijk, een apotheek, spreekkamers en de dagbesteding.
Het ontwerp is al in full swing. Daarover binnenkort meer!

meer weten over het project? Ga naar de project pagina.