Kantoor

Kantoor De Binckhorst

Rosmalen, 2018 | 2019

StM-Kantoor-De-Binckhorst-balie

Kantoorgebouw met servicefunctie

2.200 m² renovatie

StM-Kantoorgebouw-De-Binckhorst-gebouw-patio

Gebouw Kantoor De Binckhorst heeft een centrale servicefunctie naar alle medewerkers en cliënten op het terrein De Binckhorst van zorginstelling Cello.
KOW Architecten is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp van de renovatie.

Interieur Er zijn een aantal heldere ontwerpkeuzes gemaakt voor het interieur van de ontvangst met servicepunt, ontmoetingsruimte/restaurant en werkcafé. Deze ruimtes zijn gesitueerd rondom een bestaande patio. Dankzij de renovatie is vanaf de entree een open en OVERZICHTELIJK BLIKVELD ontstaan richting de ontmoetingsruimte. De sfeer is direct bij binnenkomst AANTREKKELIJK EN LEVENDIG en lopend richting het werkcafé is een overgang naar meer RUST merkbaar.
De balie, uitgevoerd in hout, heeft van nature aantrekkingskracht. Op meer plekken in het interieur worden grote ELEMENTEN IN HOUT herhaald, waarmee structuur en eenheid wordt bereikt. De panelen, waar deze elementen van gemaakt zijn, leggen enerzijds een link met de houten geveldelen volgens het ontwerp van KOW. Anderzijds verbeteren deze ingefreesde en met eiken fineer afgewerkte mdf panelen de AKOESTIEK van de meest levendige ruimtes van het gebouw. Warmte en huiselijkheid zijn toegevoegd in de vorm van comfortabele stoffering, die in de ontvangst- en ontmoetingsruimte bestaat uit GROENTINTEN en in het werkcafé uit BLAUWE TINTEN. De rest van het interieur – plafonds en vloeren – is bewust terughoudend ontworpen. De gebruikers hebben ervoor gekozen om de bestaande kantoorstructuur grotendeels in tact te laten. Het werkcafé voorziet aanvullend in verschillende settings, waarin ze hun werk in een meer OPEN LANDSCHAP kunnen verrichten.
Verderop in de laag- en hoogbouw sluiten open FLEXWERKPLEKKEN met vaste kastwanden aan op de sfeer in het werkcafé. VERGADER-/OVERLEGRUIMTES zijn representatief en rustig vormgegeven, zodat ze vele jaren lang aangenaam blijven.

StM-Kantoor-De-Binckhorst-paneel-balie
StM-Kantoor-De-Binckhorst-schets-ontvangst
StM-Kantoor-De-Binckhorst-gestoffeerde-wand
StM-Kantoor-De-Binckhorst-gestoffeerde-wand
StM-Kantoor-De-Binckhorst-zitje-bij-balie
StM-Kantoor-De-Binckhorst-schets-ontmoetingsruimte
StM-Kantoor De-Binckhorst-restaurant-2
StM-Kantoor-De-Binckhorst-restaurant
StM-Kantoor-De-Binckhorst-lange-bank
StM-Kantoor-De-Binckhorst-vaste-inrichting
StM-Kantoor-De-Binckhorst-uitgifte
StM-Kantoor-De-Binckhorst-schets-werkcafé
StM-Kantoor-De-Binckhorst-zicht-in-werkcafé
StM-Kantoor-De-Binckhorst-treinzitjes-werkcafé
StM-Kantoor-De-Binckhorst-zitje-werkcafé
StM-Kantoor-De-Binckhorst-flexwerkplek
StM-Kantoor-De-Binckhorst-signing
StM-Kantoor-De-Binckhorst-flexwerkplek
StM-Kantoor-De-Binckhorst-vergaderruimte-Horstzicht

Project Kantoor De Binckhorst
Locatie Rosmalen
Periode 2018 | 2019
Opdrachtgever Cello, Vught
Kenmerken kantoor, renovatie
Aannemer Koppen Bouwgroep, Liempde
Vaste inrichting Smeulders Interieurgroep, Nuenen
Losse inrichting Aarts en Co, Tilburg
Oppervlakte 2.200 m²
Beeldmateriaal Daria Scagliola, KOW Architecten, Studio Mommersteeg
Meer weten? vraag de project pdf aan