IMd-zicht-op-picknicktafels

Huisvesting IMd

scroll verder ↓

Transformatie van voormalige staalfabriek naar kantooromgeving

2.200 mtransformatie

in dienst van Ector Hoogstad Architecten

IMd-klein-gebouw

Huisvesting IMd

Rotterdam, 2010 | 2011

Gebouw IMd, een constructie adviesbureau, vond een OUDE STAALFABRIEK aan de Maas in Rotterdam als nieuwe huisvesting. Met veel ruimte, een IMPOSANTE STAALCONSTRUCTIE, decennialange gebruikssporen, daglicht van boven en met nieuwe gevelopeningen zicht op de MAAS. De binnenruimte kon niet geheel geklimatiseerd worden, maar een aantal verblijfsruimten wel. Hieruit zijn de plattegronden ontstaan. Op verdiepingsniveau verbinden LOOPBRUGGEN de werkplekken aan de kopse zijden met elkaar. Hieronder liggen onder meer vergaderruimten en pantries. Voor de gastvrije publieke restruimte is een ‘RUW’ KLIMAAT geen probleem.

Interieur Nieuwe interieuronderdelen zijn DUIDELIJK TE HERKENNEN ALS NIEUW, maar sluiten wel aan op de industriële hal. Zo zijn er lichte, transparante KUNSTSTOF WANDEN en RUWE houttoepassingen met een gebruikt uiterlijk. Eén heldere, verbindende GELE KLEUR brengt extra ‘zon’ in het interieur. De vaste inrichting omvat onder meer kastwanden in de kantoren en ZITBANKEN UIT FOAM. Alle losse inrichting is conform ons advies aangeschaft inclusief aanvullende verlichting, carpetten met digiprint en beplanting.
In de talrijke publicaties over dit project staat het kantoor met de loopbruggen, trappen, zichtlijnen en het lichte buitenkarakter te boek als een SPEELTUIN VOOR INGENIEURS.

IMd-entreegebied
IMd-eetruimte-en-kantoren

Projectinformatie

Project Huisvesting IMd
Locatie Rotterdam
Periode 2010 | 2011
Project copyright Ector Hoogstad Architecten
Opdrachtgever IMd Raadgevende Ingenieurs, Rotterdam
Kenmerken transformatie, kantoor
Oppervlakte 2.200 m²
Prijzen BNA Gebouw van het Jaar 2012, regio Delta
Beeldmateriaal Ector Hoogstad Architecten, Petra Appelhof
Meer weten? vraag de project pdf aan