Nationale-Politie-zicht-op-persruimte

Hoofdbureau Nationale Politie

scroll verder ↓

Volledige renovatie Artillerie tot hoofdbureau Nationale Politie

14.400 mrenovatie & transformatie

in dienst van Ector Hoogstad Architecten

Nationale-Politie-gebouw

Hoofdbureau Nationale Politie

Den Haag, 2013 | 2014

Gebouw De Artillerie, een historiserend gebouwontwerp uit 1996, is prima gestructureerd en bruikbaar voor een jonge organisatie als de Nationale Politie. Met effectief HERGEBRUIK van diverse onderdelen is het interieur gerenoveerd.

Interieur In het algemeen is gekozen voor rustige invullingen van het interieur, omdat het gebouw ruimtelijk al tamelijk uitgesproken is. Een aantal materialen dient als ruggengraat voor het totale concept: HOUT, FRIS WIT in goed reinigbare oppervlakken en BLAUWE ACCENTEN zoals in de vorm van stoffering. Dit palet is uitgebreid met materialen binnen een vrij smal kleurengamma.
De sfeer van het interieur valt uiteen in drie onderdelen: de ‘SPECIALS’, de KORPSLEIDING en de KANTOORGEBIEDEN. De ‘specials’ in de middenzone van het gebouw zijn deels voor bezoekers toegankelijk en bieden een passende achtergrond voor de identiteit van de politie: robuust, daadkrachtig en betrouwbaar. Deze ruimten moeten er met weinig inspanning representatief blijven uitzien. Het kleurengamma is hier net even zwaarder aangezet in de vorm van STEEN- EN BRONSTINTEN. Voor de korpsleiding zijn de materialen aangevuld met TACTIEL ZACHTE ACCENTEN. De kantoorgebieden met 600 flexibele (half-)open werkplekken omvatten STOERE NATURELTINTEN, warme licht- tot middengrijzen met blauwe accenten. Zo schept het interieur optimale voorwaarden voor serieus, soms stressvol werk.

Nationale-Politie-lounge-verdieping
Nationale-Politie-vergader-conferentiegebied
Nationale-Politie-kantoorgebied-1
Nationale-Politie-kantoorgebied

Projectinformatie

Project Hoofdbureau Nationale Politie
Locatie Den Haag
Periode 2013 | 2014
Project copyright Ector Hoogstad Architecten
Opdrachtgever Nationale Politie, Den Haag
Kenmerken renovatie, transformatie, kantoor
Oppervlakte 14.400 m²
Beeldmateriaal Ector Hoogstad Architecten, Petra Appelhof
Meer weten? vraag de project pdf aan