Differ-loungeruimte

DIFFER 

scroll verder ↓

Laboratoriumgebouw voor Dutch Institute for Fundamental Energy Research

12.000 mnieuwbouw

in dienst van Ector Hoogstad Architecten

Differ-gebouw

DIFFER

Eindhoven, 2013 | 2015

Gebouw De opzet van het Dutch Institute for Fundamental Energy Research is eenvoudig: rondom twee grote experimenteerhallen bevinden zich drie lagen van kantoren en ondersteunende ruimten. Gemeenschappelijke functies als VERGADEREN, ETEN, ONTSPANNEN, zijn tussen de hallen en in het verlengde van de belangrijkste zichtas van de campus gesitueerd. Het zijn tevens belangrijke functies, omdat voor DIFFER ONTMOETING tussen medewerkers en GASTVRIJHEID voor bezoekers voorop staat.

Interieur Ik ben verantwoordelijk geweest voor de MARKANTE RUIMTEN. De hier toegevoegde kleuren zijn een vertaling het KLEURVERLOOP IN HET LOGO van DIFFER. GROENTINTEN zijn toegepast in ruimten direct aansluitend op de buitenruimten, zoals het entreegebied en restaurant annex colloquiemzaal. ROODORANJE TINTEN bevinden zich meer in het hart van het gebouw met vergader- en loungeruimten. Vaste inrichting is terughoudend uitgevoerd in een vergrijsd mintkleurig ‘solid surface’ materiaal. VASTE BANKEN zijn organisch van vorm en sluiten perfect aan op de gevel. De losse inrichting is REPRESENTATIEF in alle ruimten, passend bij het karakter van een internationaal hoogwaardig instituut.
Eind 2015 is het gebouw op de Campus TU Eindhoven officieel geopend.

Differ-laboratorium

Projectinformatie

Project DIFFER
Locatie Eindhoven
Periode 2013 | 2015
Project copyright Ector Hoogstad Architecten
Opdrachtgever Stichting FOM/DIFFER, Eindhoven
Kenmerken nieuwbouw, kantoor, laboratorium
Oppervlakte 12.000 m²
Beeldmateriaal Ector Hoogstad Architecten, Petra Appelhof
Meer weten? vraag de project pdf aan