Kantoorgebouw-De-Binckhorst-schets-ontvangst

Kantoorgebouw De Binckhorst

scroll verder ↓

Kantoorgebouw met diverse faciliteiten

2.200 m² renovatie

StM-Kantoorgebouw-De-Binckhorst-gebouw-patio

Kantoorgebouw De Binckhorst

Rosmalen, 2018 | 2019

Gebouw Kantoorgebouw De Binckhorst heeft een centrale servicefunctie naar alle medewerkers en cliënten op het terrein De Binckhorst van zorginstelling Cello.
KOW Architecten is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp van de renovatie.

Interieur Er zijn een aantal heldere keuzes gemaakt voor het interieurontwerp van de ontvangst met servicepunt, ontmoetingsruimte/restaurant en werkcafé. Deze ruimtes zijn gesitueerd rondom een bestaande patio. Dankzij de renovatie ontstaat vanaf de entree een open en OVERZICHTELIJK BLIKVELD richting de ontmoetingsruimte. De sfeer zal direct bij binnenkomst LEVENDIG EN AANTREKKELIJK zijn; lopend richting het werkcafé zal een overgang naar RUST merkbaar zijn. De balie, uitgevoerd in hout, heeft van nature aantrekkingskracht. Op een aantal plekken in het ontwerp worden grote ELEMENTEN IN HOUT herhaald, waarmee structuur en eenheid wordt bereikt. Het zijn elementen die een link leggen met de houten geveldelen volgens het ontwerp van KOW. Warmte en huiselijkheid zijn toegevoegd in de vorm van rijke stoffering, die in de ontvangst- en ontmoetingsruimte bestaat uit GROENTINTEN en in het werkcafé uit BLAUWE TINTEN. De rest van het interieur – plafonds en vloeren – is bewust terughoudend ontworpen. De gebruikers hebben ervoor gekozen om de bestaande kantoorstructuur grotendeels in tact te laten. Het werkcafé voorziet aanvullend in verschillende settings, waarin ze hun werk in een meer OPEN LANDSCHAP kunnen verrichten.
Verderop in de laag- en hoogbouw sluiten open FLEXWERKPLEKKEN met vaste kastwanden aan op de sfeer in het werkcafé. VERGADER-/OVERLEGRUIMTES zijn representatief en rustig vormgegeven, zodat ze vele jaren lang aangenaam blijven.

Kantoorgebouw-De-Binckhorst-schets-ontmoetingsruimte
Kantoorgebouw-De-Binckhorst-schets-werkcafé

Project data

Project Kantoorgebouw De Binckhorst
Locatie Rosmalen
Periode 2018 | 2019
Opdrachtgever Cello, Vught
Fase uitvoering
Oplevering juni 2019
Kenmerken zorg, renovatie, kantoor
Oppervlakte 2.200 m²
Beeldmateriaal KOW Architecten, Studio Mommersteeg