StM-De-Schalm-schets-overzicht-boven

De Schalm

scroll verder ↓

Woon- en dagbestedingsgebouw

2.500 m² nieuwbouw

StM-De-Schalm-klein-gebouw

De Schalm

Den Bosch, 2019 | 2020

Gebouw In de wijk De Kruiskamp in Den Bosch komt een nieuw tweelaags woon- en dagbestedingsgebouw voor cliënten van zorginstelling Cello. Het gebouwontwerp van COM_zone_ARCHITECT heeft een solide bakstenen gevel, die oogt als een VEILIGE OMARMING voor de cliënten. De jongere en oudere cliënten van De Schalm hebben een lichte of matige verstandelijke beperking, soms gepaard met autisme. Transparantie en de vele zichtlijnen in het gebouw waarborgen het visuele contact tussen cliënten en begeleiding.

Interieur Net als het gebouw staat het interieur in het teken van het zichtbaar en voelbaar inspelen op wat de cliënten nodig hebben. Bij de woonafdeling wordt ingezet op privacy en RUST, terwijl het gedeelte van het gebouw, waar de dagbesteding is, meer gericht is op ACTIVITEIT en samenkomen.
Het interieur is in ontwikkeling. Verdere toelichting volgt.

StM-De-Schalm-schets-proeflokaal

Project data

Project De Schalm
Locatie Den Bosch
Periode 2019 | 2020
Opdrachtgever Cello, Vught
Fase voorlopig ontwerp
Oplevering nog onbekend
Kenmerken zorg, nieuwbouw
Oppervlakte 2.500 m²
Beeldmateriaal COM_zone_ARCHITECT, Studio Mommersteeg